STARANJE IN PREHRANA

Staranje in prehrana

Staranje je neizogiben proces, ki zahteva posebno pozornost, še posebej v času, ko se staramo tudi kot populacija.
Prav zato je pomembno najti in poznati strategije, ki upočasnijo staranje predvsem v smislu podaljševanja let kvalitetnega življenja. Ob takem cilju ne moremo mimo dejstva, da resnično kvaliteto življenju posameznika lahko daje edino njegovo psihično in fizično zdravje.

ČAS EPIDEMIJE KOT PRILOŽNOST

Čas epidemije kot priložnost

V dnevih, ko imamo dovolj časa za samorefleksijo, je čas, da premislimo kako se bomo premaknili skozi nevidni strah, ki nam kot k(o)rona leži na glavi in nas hromi. In v orkanskem vetru novic, strahu, upanj in želja, moramo najti nekaj oprijemljivega, nekaj česar se bomo lahko oprijeli, nekaj kar bo pod našim nadzorom in kar nas bo potegnilo naprej v lepšo prihodnost. Izbrati moramo ljubezen do sebe in drugih namesto strahu, na prvo mesto moramo postaviti svoje zdravje in zdravje svojih ljubljenih. Vzemimo torej čas epidemije kot edinstveno priložnost, da se posvetimo skrbi zase in svoje najdražje.

MEDITERANSKA PREHRANA

Mediteranska prehrana – kaj in zakaj?

V dnevih, ko se vse vrti okoli SARS-CoV-2 in ko spremljamo ukrepe za zajezitev epidemije covid-19, poslušamo o številu hudo bolnih in umrlih, spremljamo krivulje okuženih in čakamo na dobre novice o umirjanju epidemije, pogosto pozabljamo na neko drugo, dolgoročno veliko bolj smrtonosno, a k sreči tudi obvladljivo epidemijo – epidemijo debelosti.

COVID-19 in PREHRANA

Covid-19 in prehrana

Sedaj, vsi sedimo doma zaradi epidemije covid-19 in razmišljamo kako čim bolje preživeti, je čas, da se zavemo pomembnosti neke druge epidemije, ki smo jo do sedaj bolj ali manj odpravili z zamahom roke, češ bomo o zdravem življenju kdaj drugič. Verjamem, da se lažje odločimo za spremembe, če dobro razumemo izziv in verjamemo, da je sprememba, ki se jo lotevamo podkovana s strokovnimi dokazi in pozitivnimi izkušnjami, pa je tako nastal malo daljši zapis.

Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Share
Follow by Email
RSS