Piškotki?

Piškotki, o katerih govorimo tukaj, so spletni piškotki, ki nam omogočajo obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce zanimajo in kaj pri nas iščejo, lahko ponudimo prave vsebine. Piškotke v naših pisarnah sicer radi delimo, podatkov pa nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Piškoti so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta.
Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči. Spletni piškotki vam torej omogočajo, da jih lahko zavrnete po tem, ko jih enkrat že sprejmete, za razliko od pravih piškotkov, ki ostanejo pri vas za vedno.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije poslovanja (na primer naročanje na pregled) ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov.

Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Kakšni piškotki se shranjujejo na tej spletni strani?

 Nujni

Nujni piškotki omogočajo delovanje osnovnih funkcij spletne strani svetovanjeda.si, npr. funkcionalnost tehnične strani, dostopnost in varnost. Ti piškotki so ključni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče onemogočiti.

 Oglaševanje

Piškotki za oglaševanje zbirajo podatke o vaših obiskih naše strani in druge podatke o vas in vaših napravah, npr. kateri brskalnik uporabljate in vaš naslov IP, s čimer lahko gradimo oglaševalske profile, ki temeljijo na vaših željah, preferencah in navadah. S tem lahko vam in drugim kažemo personalizirane vsebine in oglase, ki so relevantni za vas.

 Funkcionalnost

S piškotki za funkcionalnost lahko prepoznamo in si zapomnimo vaše preference in izbiro. Če onemogočite te piškotke, nekatere ali vse od teh funkcije ne bodo delovale pravilno.

 Vzdrževanje in izboljševanje

Piškotki za vzdrževanje in izboljševanje nam pomagajo izboljšati našo stran tako, da zbirajo podatke o vaših obiskih in uporabi strani Malih junakov. Z uporabo teh podatkov lahko optimiziramo izgled, delovanje in učinkovitost strani, s čimer se izboljša uporabniška izkušnja.

Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Share
Follow by Email
RSS